dinsdag 3 juni 2014

Mooi Friesland (1)


Het afgelopen lange weekend was ik in mooi Friesland. Bij Wil en Arris. En terwijl Arris oefende op het draaien van bollen met de platte beitel, fietste ik met Wil door het Friese landschap.


Langs de Tjonger, met mooie sluisjes en witte huisjes. En door de Lendevallei. De Lende is een meanderend riviertje. En naar het dorp Terherne, waar de film van De Kameleon is opgenomen. Terherne, met het Sneekermeer, met al die zeilen. Friesland.


En tussen de middag zochten we een bankje voor een broodje en praatten we over het leven. Praten over het leven, in alle stilte om je heen. Dat is mooi, dat is prettig. Met al dat groen. Het rustgevende groen van gras. Want overal waar je keek was gras.


En aan het einde van de derde dag, na 185 kilometer fietsen, wist Arris hoe hij de bollen moest maken, met de platte beitel.


Zo was iedereen tevree.

4 opmerkingen:

  1. zo leuk om te lezen jou blog....zo lekker gewoon..tussen neus en lippen door lijkt `t wel...Friesland toch maar weer eens naar toe...ben er een week geweest in de zeikregen...toen vond ik `t minder...gr Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor het compliment, Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie provincie ja, wij waren onlangs in Dokkum en bij het Lauwersmeer. En Schiermonnikoog niet te vergeten. Prachtige stukken Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen