zaterdag 29 mei 2021

10 jaar Huize Zeezicht

Batz-sur-Mer - Le Croisic, september 2007.

Vandaag is het feest! 🎉🎈🍰 Want Huize Zeezicht bestaat 10 jaar!

Ooit zomaar begonnen, met een kort bericht: 'Een paradijs', op 29 mei 2011. De foto bij dat bericht werd meteen ook de achtergrond bij Huize Zeezicht en is dat altijd gebleven.

Een foto met een verhaaltje. Dat is een blogbericht. Al ken ik ze ook zonder foto's. Nooit gedacht dat zoveel lezers mijn blog zouden weten te vinden. En te waarderen, merk ik soms. Ja, ik ben er best trots op. Tien jaar hetzelfde toontje. Hou dat maar eens vol. 🎺

🎻

Vroeger had ik graag trompet leren spelen. Maar er was geen trompet, en het was een tijd dat je zo'n instrument niet zomaar van je ouders kreeg. Ben jij gek! Of architect willen worden, van magistrale huizen aan zee, of grote gebouwen in de Franse of Zwitserse Alpen. Soms zie ik zo'n blad langskomen, met échte architectuur, Novum heet het, vol met innovatieve oplossingen. Ik ben daar voor. Maar blijf met je klauwen van de échte architectuur van vroeger af. Trouwens... die trompet kan nog. Architect ook nog wel. Wie weet.

🐈

Huize Zeezicht is als de zee. Je kijkt erop uit. Soms glad, soms grauw, of blauw, met een zinderend zonnetje aan de horizon. Als je het niks vindt, lees je het niet.

📯

Ik zie dat ik dat eerste bericht tien jaar geleden pas om 23.58 uur geplaatst* heb. Blijkbaar heb ik die avond nog lang zitten stoeien met het programma. De dagen ervoor ben ik ook nog lang bezig geweest met die andere grote provider, waarvan ik de naam niet noemen zal, maar als weldenkende digibeet kwam ik uiteindelijk toch bij Blogger van de firma Google uit. Want uiteindelijk gaat het toch om de inhoud. Al wil het oog ook wat.

🌞

Dat je emoticons in een blogbericht kan gebruiken, heb ik pas kortgeleden ontdekt. Of je het moet doen, weet ik niet. Mijn kleinkinderen sturen me wel eens appjes met alleen maar emoticons.

🐱🐭🐓🐕🐖🐌🌻🍭🎂💃🍳🎨🎪🎄😘

Laat de zomer nu maar komen!

😎

* Blogpost en posten vind ik vreselijke woorden. Daarom gebruik ik er andere woorden voor. Helaas ontkom je niet aan het woord blog, waarvoor je ook nog eens twee lidwoorden mag zetten, de en het. Je moet daar dan wel uit kiezen. Dat zegt wel iets, over zo'n leenwoord. Ik houd me aanbevolen voor goede, bruikbare Nederlandstalige alternatieven voor blog, blogpost, en posten.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig. Wat een mijlpaal: tien jaar Huize Zeezicht! Van harte gefeliciteerd vanaf ons vakantieadres in Drenthe. En op z’n minst nog tien jaar erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met tien jaar Huize Zeezicht. Als beginnend blogger heb ik bewondering voor je 'Ausdauer' om met constante regelmaat ons telkenmale een leuke, lezenswaardige post voor te schotelen. Groeten, Jaap.

    BeantwoordenVerwijderen