maandag 2 december 2013

Zorro wordt oud (1)

Wat ben je toch fotogeniek!

...en hij is dol op water. Water drinken en kopjes geven, dat is het liefste wat hij doet. En terwijl ik dit opschrijf, nog in het klad, moet ik oppassen dat ie m'n pen niet wegduwt (waaruit de lezer niet moet opmaken dat ik m'n stukjes altijd eerst op papier schrijf).
Water drinkt hij altijd uit de kraan boven de wasbak in de douche. Sinds een jaar staat daar een trapje voor, zodat ie er gemakkelijker bij kan. Normaal moest ie dan via de bovenranden van de verwarming verder klimmen. Maar ook daar hebben we het huis nu op Zorro aangepast. Want hij begint die randjes een beetje vervelend te vinden. Dan moet ie te veel balanceren. Ik heb er een plankje op gemaakt, verankerd tussen de twee verwarmingselementen. Zo bestaat het trapje nu niet meer uit twee maar uit drie treden en doet het geen zeer meer aan z'n voetjes.

2 opmerkingen:

 1. Ach, het arme dier. Ouderdom komt met gebreken. Wie maakt straks voor ons die trapjes en plankjes, in onze participatiemaatschappij, waarin iedereen moet participeren, behalve de overheid?
  Grappig dat katten zo verzot zijn op stromend water. De kat van mijn nichtje is precies zo. Draai een kraan open, en hij staat naast je op de wastafel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog erger: je wordt 's ochtends wakker en hij staat al te mauwen. Maar verder is ie nog heel vitaal hoor.

   Verwijderen