zondag 1 september 2013

Fernando Lameirinhas en gasten in het Vondelpark

Fernando Lameirinhas with Maria Catharina Quartet

Tja, zo'n blog. Het is soms dringen om een plekje. Je hebt het ene nog niet gehad of het volgende dient zich alweer aan. Zoals de dag na het Prinsengrachtconcert. In het Vondelpark, in het Openluchttheater. Het laatste concert van deze zomer. En dan weer wachten tot de volgende zomer. Maar vooruit, eerst hebben we nog de Uitmarkt. Om vervolgens de theaters en concertzalen in te duiken. De bioscopen niet te vergeten. Een goed boek in een goeie stoel met de lamp aan. Lichtpuntjes in het naargeestige gebeuren van sneeuw en ijzel en ander ongeluk, dat ons telkenjare weer treft.

Fernando Lameirinhas with Eric Vloeimans

Maar goed, daar hoefden we nu nog niet over na te denken, tijdens het laatste, wel zeer zomerse optreden in de buitenlucht, met Fernando Lameirinhas – 'Hebben jullie het warm?' – en tal van gasten, waaronder Zou Diarra, Eric Vloeimans, Juan Pablo Dobal en het Maria Catharina kwartet. Ik neem het maar even over van zijn site, want ik heb het allemaal niet onthouden. Een mengeling van allerhande zuidelijke, salsa-achtige ritmes, tussen heel veel vriendelijke mensen, genietend van de zon in een zomers park.

Nog een filmpje om een indruk te geven hoe het klonk, daar in het park.


En nog eentje van een optreden van Eric Vloeimans en zijn band Gatecrash in de Melkweg in 2010, met nummers van het album Heavensabove. Om het ijle trompetgeluid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten