zaterdag 9 september 2023

En misten – South West Coast Path (32)

Het pad naar Sharp Tor, voor Salcombe, is nog net te zien. 30 juni 2023.

En misten, kan het ook, op het South West Coast Path. Dat levert fraaie plaatjes op. Van rotsen in de mist, een zee die in de wolken verdwijnt, of schapen die daaruit tevoorschijn komen.

Of een gloednieuwe Mini, een auto, die daar zomaar in het veld staat ineens. Met niemand erin tussen de heideplanten. Er bestaat helaas geen foto van, dus je moet het geloven. Alsof je in de beginscène van de film Local Hero terechtgekomen bent.

Local Hero, waarover we het nog eens apart moeten hebben, de plek waar het opgenomen is, Pennan, aan de noordkust van Aberdeenshire, in het noordoosten van Schotland, zo'n beetje de koudste plek aan het water, waar de noordenwinden vrij spel hebben, met huisjes die met hun rug naar de zee staan, zoveel kou komt daar vandaan. Met die telefooncel aan de haven, die een centrale rol speelt in de film, daar voor de film was neergezet, weggehaald nadat de film was opgenomen, maar daar weer teruggeplaatst moest worden, met een echt werkende telefoon, zo iconisch was die telefooncel op die plek geworden door de film. Local Hero, toch wel de beste film die ik ken, met dat fantastische gitaarspel van Mark Knopfler. Hier te horen.


Maar we hadden het over mist. Mist waar de zon doorheen breekt, zoals we meemaakten voorbij het zuidelijkste puntje van Groot-Brittannië, Lizard Point, dat is zo mooi!

Lloyd's Signal Station, net voorbij Lizard Point, in de mist...

... en uit de mist. 17 juni 2022.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten