woensdag 31 mei 2023

St Michael's Mount – South West Coast Path (24)

St Michael's Mount, gezien vanuit Marazion.

In de baai van Penzance ligt St Michael's Mount. De tegenhanger, letterlijk, als je de zee naar Bretagne oversteekt, van Mont Saint-Michel in Frankrijk. Maar St Michael's Mount is niet zo druk en toeristisch als zijn Franse broer. De berg straalt een bijna serene rust uit.

We waren er 14 jaar geleden al eens geweest, in de druipende regen, dus hoefden we er niet nog een keer naartoe. Je kan dat doen met een bootje, maar je kan ook wachten tot het eb wordt en een pad boven water komt. Erlangs lopend werden we er de hele tijd door afgeleid, gevangen. Want een plaatje blijft het.


Voor we er vorig jaar opnieuw naartoe gingen, zagen we heel toevallig de prachtige documentaire over Arnhemse bleekneusjes die na de oorlog in Penzance werden opgevangen om aan te sterken. Twee van deze 'Engelandvaarders' keren na 77 jaar terug en worden dan onder andere ontvangen door de kasteelheer van St Michael's Mount. Om de documentaire te zien klik je binnen engelandvaarders1945.nl op de achtereenvolgende delen 1 en 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten