donderdag 13 maart 2014

Het filmzaaltje op YouTube


Na de eerste uitzending bij RTV Katwijk en alle herhalingen die volgden, staat het filmpje nu op YouTube, waardoor we er nog tot in lengte van dagen van kunnen genieten.

2 opmerkingen:

  1. Leuke reportage, Leendert, waaruit maar weer blijkt hoe de tand des tijds van invloed is op herinneringen. Ik weet dat ik in die ruimte ben geweest, maar wat ik er in hemelsnaam heb gezien...? Een zendeling? Dia's? Een film met de Dikke en de Dunne? En dat uitzicht over het graf betwijfel ik, want het was in mijn beleving al verduisterd als je de ruimte betrad. Dan nog even een paar rechtzettingen: de bovenkant van de trapleuning was volgens mij anders dan nu, namelijk gewoon hetzelfde metaal waaruit de rest van de leuning ook was/is opgebouwd. Niks mooi zwart randje. En over de klassenindeling kan ik ook duidelijk zijn. Boven: klas 4 en 5, midden 2 en 3 en beneden 6 en 1. Dat was ook in Adri's tijd al zo. En Adri heeft het over de meester. Dat moet natuurlijk meneer zijn. Tot slot: aanvangstijd was 's ochtends 8.45 uur. Had je Engels (van Kwestro (klas 5) en Segaar in ons geval) dan moest je er in om 8.00 uur al zijn. Trouwens, de scène uit De aartsvader waarbij de ik-persoon een herinnering heeft aan de basisschool (gedoe met een condoom) is een herinnering van mij aan een soortgelijke gebeurtenis op het plein van de Opleidingsschool.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, 8.45 uur, helemaal waar. Die klassenindeling kan ook kloppen inderdaad. En meneer en mevrouw zeggen en noemen, dat ben ik nooit vergeten. Je hebt een ijzersterk geheugen, Peter.

    BeantwoordenVerwijderen