woensdag 15 februari 2012

Voorlezen

Mijn nichtje Iris deed vandaag mee aan de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2012 Leiden en Leiderdorp. Ze was de beste van haar school en nu moesten de scholen tegen elkaar. Er waren negen kinderen, van zeven Leidse en twee Leiderdorpse scholen.


Kinderboekenschrijfster Selma Noort vond dat Iris de goede intonatie bij het voorlezen had, heel natuurlijk, en dat ze de stemmen van de brommerige generaal en zijn bemoeizieke vrouw in Toen mijn vader een struik werd (van Joke van Leeuwen) helemaal goed deed. In een boek dat ze in de pauze voor Iris signeerde, schreef Selma alvast dat ze heel mooi kon voorlezen. Ja, als Selma het alleen voor het zeggen had gehad, had Iris wel gewonnen. Maar helaas, er waren nog twee andere juryleden. En dus won Lidewij. Maar wij, de familie, haar vriendinnen en de schooljuf, en vast ook nog wel wat andere mensen in het zaaltje van de bibliotheek in Leiderdorp, vonden Iris gewoon de beste.


Maar wat nou nog jammerder is, is dat de volgende ronde, de kwartfinale, in de Katwijkse bibliotheek zal plaatsvinden. Daar had Iris als Leids kind van Katwijkse ouders natuurlijk helemaal de show gestolen, door haar dubbel ontwikkelde taalgevoel.

2 opmerkingen:

  1. De Nationale Voorleeswedstrijd, schitterende actie van Stichting Lezen. Helaas sneuvelde mijn dochter ook in de lokale ronde. Maar die was in haar geval al in Katwijk. Dus dat heeft ze dan weer wel meegemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer voor je nichtje, mijn collega's hadden haar graag ontvangen in Bibliotheek Katwijk. Gelukkig is meedoen aan de voorleeswedstrijd altijd een feestje met louter kampioenen.

    BeantwoordenVerwijderen