zaterdag 3 mei 2014

Het Concertgebouw in oosterse sferen


Gisteren was het weer feest in het Concertgebouw. De foyers en de spiegelzaal waren omgetoverd tot een soek, een oosterse markt, en de grote zaal was werkelijk een sprookje om te zien.


Met een optreden van onder andere het symfonieorkest Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en de Libanese zangeres Carola Samaha. Zij zong de sterren van de hemel en kwam na een korte onderbreking opnieuw de zaal in om het publiek ook haar andere glitterjurk nog te laten zien.


Na afloop van het concert was er in de grote zaal een hiphopdansfeest, waarbij, zoals spreekstalmeester Michiel Borstlap had aangekondigd, 'het dak eraf zou gaan'. Dat hadden ze beter achterwege kunnen laten. Het deed vooral veel pijn aan je oren en het gedreun van die bassen kan nooit goed zijn voor dat mooie gebouw.Meer informatie over het SOUK Dutch Arabic Music & Dance vind je hier en hier.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook altijd bang voor scheuren en dergelijke. Dat die wonderschone geheimzinnige akoestiek van architect Van Gendt zomaar wordt aangetast... Dat zou verschrikkelijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En er stonden ook nog brandweerlieden op wacht om al die waterpijpen in de spiegelzaal in de gaten te houden. Je rook verder niks hoor, want er zaten kapjes op het vuur bovenin, maar je kunt begrijpen dat er mensen waren zoals ondergetekende die doodsangsten uitstonden, om dit waardevolle gebouw.

      Verwijderen