woensdag 8 augustus 2012

Zebrapad

Er bestaat een link naar de webcam die gericht is op Abbey Road Crossing, het zebrapad voor de Abbey Road Studio's, waar op 8 augustus 1969 The Beatles overstaken. De wereldberoemde foto die van deze gebeurtenis gemaakt is, siert de laatste lp-hoes van de band. Iain MacMillan was de fotograaf. De bandleden lopen op de foto weg van de studio.


Ik heb niet zoveel met The Beatles maar het is fascinerend om naar de beelden van de oversteekplaats te kijken. Rustgevend ook. Nog dagelijks, ook 43 jaar na dato, laten mensen zich er fotograferen. Je ziet ze er de wildste capriolen uithalen. Overdag, maar ook midden in de nacht, lopen ze er in ganzenpas achter elkaar, zoals de bandleden deden, gaan in groepjes op het zebrapad zitten of spelen er een stukje gitaarmuziek. Het andere verkeer probeert er ondertussen voorzichtig voorbij te komen.

Aan de rechterkant van het scherm zie je mensen soms foto's nemen van een gebouw waarvan je alleen een stukje tuinmuur ziet. Daar bevinden zich de muziekstudio's. De muur is vol teksten gekalkt.

Je kan ernaartoe maar het hoeft niet. Even googelen en je weet alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten